Taas on vuosi vaihtunut. Meillä se alkoi rakettien paukutuksella. Piti niin paistellea illalla muurinpohjalettuja ulkosalla, mutta tuo pimeys oli taas jotain niin pimeää, että eihän siellä nähnyt. Siis termarista vaan juotiin kahvia ja kävihän se niinkin.

1206031.jpg

Koulut alkoi ja lumesta ei nyt taas tietokaan. Joona lähti niin iloisena jäähallille koulun kanssa luistelee, mutta kuinkas kävikään. Kaatua muksautti itsensä jäälle ja loukkasi olkapäänsä. Siispä oli pakko turvautua lääkäriin ja Mikkelin reissu siitä sitten tuli. Solisluu oli murtunut ja kolmeksi viikoksi kantositeeseen.

Pieniä haavereita

1206046.jpg

Luokkatoverit lähettivät Julian mukana tervehdys-kortin Joonalle, johon jokainen oli kirjoittanut nimensä. Joona lostui kovasti kortista, mutta pelkää mennä kouluun, jospa joku nauraa kun on tuo kantoside. Julia tosin kiukutteli sairaalassa, että hänkin haluisi tuollaisen siteen. (käskin mennä pihalle ja hyppäämään siellä "vallatoman"voltin, mutta tuon kuultuaan totesi, jospa ei kuitenkaan....) Ehkä se oli sellaista "kateutta", kun kaikki huomio oli pikku-veljen ympärillä.

Hesen reissukin kuului kaupunki-matkan kuvaan. Nyt sitten ihmeiden aikakaan ei ole ohi; Joona tilasi Hesellä maitoa (tosin eka muki lirisi pitkin lattioita,kun kerran käsiä oli käytössä vain yksi..). Joka päivä on juotu maitoa ja syöty jugurttia. (lääkärin määräys, eihän äidin puheita koskaan vakavasti oteta:)

Talven riemua

Olihan se reissu Julialle kannattava, sillä tuli ostettua uudet hokkarit ja kypärä ringetteä varten. Joonakin kaupassa halusi kunnon kypärän, sillä taitaa vähän pelottaa jäälle meno. Tänään Julia olikin Samin kanssa tuossa jäällä luistelemassa monta tuntia. Näytti jo niin vahvalta jää, että uskalsi siihen mennä.

1206053.jpg

Ajatelkaa, tuossa me polskuteltiin kesällä

Joonan kanssa tultiin katsastelemaan ja "hupaheijakin" sieltä löytyi. Siinä annoin lapsukaisille oikein kunnon vauhdit. Eipä monet kaupunkilaislapset ole moista taineet nähdäkään, puhumattakaan päässeet kokeilemaan. Hupaheija on isäni sana jääkelkasta. Hänen lapsuudessaan sitä kutsuttiin siksi.

1206070.jpg

Yhdellä kädelä Joona yrittää antaa Julialle vauhtia.

1206080.jpg

Näin se sujui jo paremmin. Äidiltä saivat oikein kunnon vauhdit.